بتون ها بخش جداناپذیر ساختمان سازی هستند. اینکه بتون آماده چیست و چه کاربردی دارد از جمله مواردی هستند که در این مقاله همراه با بررسی مزایا و معایب بتن آماده به آنها خواهیم پرداخت.
این بتن در یک موقعیت مکانی متفاوت از محل پروژه ساختمانی، تهیه میشود و در کامیونهایی مخصوص به محل اجرا حمل میشوند. بتن آماده از آب، ماسه، شن و سیمان و گاهی هم برخی از ترکیبات ویژه تشکیل شده است. بتنهای آماده طی یک فرآیند بخصوص تولید میشوند و بر اساس نسبت ترکیبات آن به یکدیگر انواع مختلفی دارد که در ادامه به آنها پرداخته خواهد شد.
بتون های آماده بر اساس ترکیب های خاصی تولید می شوند و با توجه به این موضوع دارای انواع مختلفی هستند مانند:
دو نوع روش متفاوت برای تهیه بتن آماده به کار گرفته میشود. در روش اول همه مواد تشکیل دهنده نوع تعیین شده بتن با مقادیر مشخص و تعیین شده در کارگاه یا کارخانه با هم مخلوط و آماده سازی میشوند. محصول آماده پس از طی مراحل تولید توسط ماشین آلات ویژه به محل مورد نظر انتقال داده میشود. در روش دوم اما تمام مواد تشکیل دهنده بتن مورد نظر بعد از اندازه گیری دقیق، به کامیونهای ویژه منتقل و سپس به کارگاه پروژه مورد نظر ارسال میشود. استفاده از روش دوم این مزیت را در پی دارد تا در صورت استفاده از بتن با تأخیر، بتن آماده دچار افت کیفیت نشده و قابل استفاده باشد اما در ضمن استفاده از این روش با محدودیت حجمی بتن همراه است.
این فرآیند طی مراحلی انجام می شود که در ادامه آن ها را به اختصار بیان می کنیم.
برای آشنایی بیشتر با ساخت و ساز های امروزی قسمت فروش مصالح ساختمانی را مطالعه کنید.
بتون آماده چگونه فروخته می شود؟
بتن آماده به صورت حجمی فروخته میشود که معمولاً با متر مکعب بیان میشود. ساخت این بتن در یک کارخانه و تحت شرایط ویژه کنترل شده و مهندسی شده صورت میگیرد. تمام مواد تشکیل دهنده بسته به طرح اختلاط مشتری آماده میشوند و در محل کارگاه تولید میشود. این نکته را در نظر داشته باشید که استفاده از فوم سقفی نیز در ساخت و ساز اهمیت زیادی دارد.
تمام اجزا در مرحله اختلاط به یک توده بتنی روان و یکنواخت تبدیل میشوند و از طریق کامیون های میکسر بتن (کامیون های حمل بتن) به محل ساخت و ساز تحویل داده میشوند. زمان اختلاط از اهمیت ویژه ای برخوردار است که از لحظه حمل تا بتن ریزی را شامل میشود. برای سفارش بتن آماده، نیاز است نکاتی را بدانید که در ادامه برای شما شرح می دهیم.
یکی از عوامل بسیار مهم و تاثیرگذار در زیباتر شدن فضای یک محیط نور موجود در آن محیط می باشد. برای داشتن نور مناسب در فضا ابتدا باید به پنجره ها (پنجره upvc) و محل قرارگیری آنها توجه نمود.استفاده از دیوار پیش ساخته نیز در صنعت ساخت و ساز اهمیت فراوانی دارد.
در واقع پنجره بخشی از دیوار می باشد که از طریق آن می توان فضای بیرون ساختمان را دید و به آن دسترسی داشت. نور از طریق پنجره وارد فضای ساختمان می شود.
علاوه بر اینها پنجره به عنوان محافظی در برابر باد ، باران ، گرما ، سرما و تهویه هوای محیط عمل می کنند. طبق بیانیه ی آژانس بین المللی حفاظت از محیط زیست ، پنجره ها می توانند عامل هدر رفتن 25 درصد از مقدار انرژی مورد نیاز برای گرم کردن یک خانه و نیز 50 درصد از مقدار انرژی مورد نیاز برای تهویه آن باشند .
بررسی دیوار پیش ساخته نیز همانند سایر مصالح ساختمانی دارای انواع مختلفی است:
۱– دیوار پیش ساخته گچی
۲– پیش ساخته بتنی
۳– دیوار پیش ساخته چوبی
فروش دیوار بتنی امروزه نیز کاربرد گسترده ای دارد. از دیوار پادگان ها گرفته تا باغ ها و کارخانجات مختلف را دیوارهای پیش ساخته بتنی در برگرفته است. اگر بخواهیم پیش ساخته را در صنعت ساخت و ساز معنی کنیم. باید بگوییم به معنی این است که به صورت انبوه بخشی یا تمام یک سازه را در کارخانه بسازیم .و به صورت یکپارچه این سازه را در محل مورد نظر نصب و اجرا نماییم.
استفاده از دیوار پیش ساخته بتنی در اکثر کشورهای جهان حتی کشورهای پیشرفته مورد استفاده قرار می گیرد. در واقع استفاده از مصالح پیش ساخته یک راه موثر در افزایش بهره وری و سرعت بخشیدن به روند انبوه سازی و ساخت و ساز به شمار می رود.
بیشترین کاربرد یونولیت سقفی در صنعت بسته بندی و ساختمان سازی است. از این محصول برای حفاظت از اجسام در برابر ضربه و حشرات موزی در صنعت بسته بندی استفاده می شود. همچنین به منظور عایق کاری در ساختمان ها یا برای استفاده کمتر از تیرچه بلوک در سقف ساختمان ها مورد استفاده قرار میگیرد. به طور کلی هر مکانی که نیازمند عایق کاری باشد ، از این ماده استفاده میشود و در مقایسه با سفال از قدرت بیشتری برخوردار است. به همین دلیل برای مصالح ساختمانی و اماکن به منظور عایق کاری حرارتی و صوتی از یونولیت استفاده میشود. یونولیت هایی که در ساخت آنها از فومهای ایرانی استفاده میشود معمولا در برابر حرارت از خود مقاومت ندارند. اما یونولیت هایی که در آن از فوم خارجی استفاده میشود. معمولا در برابر حرارت عایق خوبی هستند .
پنل های یونولیتی به دلیل وزن سبک و ساختار خوبی که دارند نه تنها در ساختمان سازی بلکه در صنایع به وفور مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله موارد کاربرد پلی استایرن می توان به موارد زیر اشاره کرد: